Om LighterFix

Havde man da bare levet i 60’erne 

Ja det kan jeg ikke ligefrem påstå da jeg er fra 1982 men jeg husker min far havde et par Ronson Varaflame Premier og det er nok også derfra at min interesse er opstået for denne fantastiske lighter.

Jeg tror ikke man finder ret mange fra den periode som ikke har stiftet bekendtskab med Ronson enten ens forældre eller bedsteforældre. Varaflame Premier blev introduceret i 1957 og er nok den allermest solgte model som Ronson har lavet både i herremodel og som damemodel den hedder Adonis der er lavet så mange flotte modeller og varianter og havde jeg været barn i 60’erne så havde jeg måske fået sådan en i konfirmations gave det var meget almindelig at man gav en Ronson med navn i gave (meget politisk ukorrekt i den tid vi lever i nu) det er historien jeg synes er fantastisk man har en lighter som er måske 50 år gammel og så kan man vække den til live og bruge den som da den var ny og så kan man selv skabe en masse minder med den og overgive dem til ens børn eller andet.

Ronson

Ronson-lightere blev først produceret af Art Metal Works i Newark, New Jersey i 1897. Grundlæggeren af virksomheden, Louis V. Aronson, fremstillede oprindeligt cigaretlightere ved hjælp af en forbedret version af en lommevarmer, der producerede gnister, som han selv havde opfundet. Kort tid efter begyndte han at fremstille den første Ronson lighter, som var en lille, clamshell-stil lighter, der brugte en tændstensmekanisme til at skabe en gnist og antænde brændstoffet.

Gennem årene blev Ronson lighter kendt for deres holdbarhed, pålidelighed og stilfulde design. De var populære tilbehør til rygere og samlere, og virksomheden udvidede sine produkter til at omfatte andre rygerelaterede ting som cigaretetuier og askebægre.

Ronson forblev et velkendt og respekteret brand i årtier, men med nedgangen i populariteten af rygning i det 21. århundrede, skiftede virksomheden fokus til andre produkter, såsom brændstofrelaterede genstande og håndvarmere. I dag er vintage Ronson lightere fortsat meget eftertragtede samleobjekter, som er kendt for deres historie, håndværk og ikoniske design.

Ronson Varaflame lighter blev introduceret første gang i 1957 af Ronson Corporation, som havde produceret lightere siden begyndelsen af 1900-tallet. Den blev designet som et butangas-drevet alternativ til de traditionelle benzindrevne lightere på det tidspunkt. Varaflame vandt hurtigt popularitet på grund af dens pålidelighed og brugervenlighed og blev et symbol på luksus og sophistication i de efterfølgende årtier.

I løbet af årene fortsatte Ronson Corporation med at forbedre og innovere Varaflame lightere og tilføje funktioner som justerbar flamme kontrol og automatisk tænding. I 1970’erne introducerede de også en række dekorative designs med ædelmetaller og ædelsten.

I dag producerer og sælger Ronson Corporation stadig Varaflame lightere, men markedet for traditionelle lightere er faldet med stigningen af elektroniske og engangs-muligheder. På trods af dette er Varaflame stadig en elsket og samleobjekt blandt light entusiaster og vintage samlere.

Ronson og Lighterfix.dk har begge at gøre med lightere. Ronson er en amerikansk producent af lightere og andre produkter til tænding af cigaretter, mens Lighterfix.dk er en dansk online forhandler af forskellige typer af lightere og tilbehør til lightere. Derudover har begge virksomheder fokus på kvalitet og på at levere pålidelige og holdbare produkter til deres kunder. Lighterfix.dk tilbyder endda også reparation af lightere, hvilket er en service, som Ronson også tilbyder som en del af deres kundesupport. Så selvom de er fra forskellige lande og på forskellige stadier af deres virksomhed, har de begge et fælles mål om at tilbyde gode produkter og god service til deres kunder indenfor lighter-verdenen.

Zippo

Zippo lightere har været et populært emne blandt samlere og entusiaster i mange årtier. Disse lightere ramte først markedet tidligt i 1930’erne, designet af George G. Blaisdell med en unik og patenteret flip-top design. Zippo lightere vandt hurtigt popularitet blandt amerikanske soldater under 2. verdenskrig, på grund af deres pålidelighed i blæsende betingelser.

I årenes løb er Zippo lightere blevet brugt af tusindvis af mennesker rundt om i verden. De er blevet et ikonisk symbol på amerikansk kultur. Zippo har også udvidet sit produktudvalg for at omfatte tilpassede lightere, lommeknive og andre tilbehør.

Firmaet har stået over for udfordringer på grund af konkurrence fra billigere lightere og den faldende antal rygere. Ikke desto mindre fortsætter Zippo med at fastholde en loyal fan base ved at tilbyde unikt design og innovative produkter. Som tiden går, forbliver Zippo lightere fortsat en vigtig del af populærkultur og et samlerobjekt.

Om vores mærker

Scroll to Top